Wednesday, October 15, 2008

Just another sunday

Open house lagi... yayyy!!!

Before that, last Monday was the Columbus Day. It was the day, on Oct 12th 1492 when Christopher Columbus found the land of USA. And mcm dah tak boleh dipisahkan, celebration day mestilah di-associate-kan dgn sale! Hehehe... Last weekend was Columbus Day Sale, Friday to Monday! Kalau sale pergi maner murid-murid??? Pannndaiii... pergi outlettt...

Ok, we started our Sunday dgn pergi beraya ke outlet. Kali nie pergi with frens, ikut Anis... Actually mr ayah la dah plan awal2 dgn Anis. We dragged along another M'sian lady. She came to US to present her paper at Columbia Uni, NY. Alang2 she visited her alma mater, Hartford uni, and sekali la jumpa her kengkawan lama in New/West Haven. Org USJ12 tu, dkt je dgn opis mrs mama. Borak2, kuar la citer anjung merah... rindu la lauk-pauk kat anjung merahhh!!!

Later in the evening pi open house rumah liza/kush. Menu, laksa penang and nasi minyak! Sedap gilosss laksa diaorg. Org yg masak pun mmg chef, hehehe... Nie 2nd time makan laksa sejak duk kat US nie. 1st time dulu pun kat rumah diaorg gak... ader makan2 few days after raya haji 2007. Time tu feel makan laksa tak terasa sgt coz baru je sampai dr m'sia. Of coz la dok teringat laksa kuah ikan kembong kat m'sia (miss ikan kembong...). Tapi yg baru nie punyer kemaruk mmg lain! Mmg melantak la kitaorg ;)

Btw, since it's October now, means it's the month of Halloween. So, most of the houses here are decorated with Halloween theme. Mcm2 ader... rumah yg byk hantu pun ader. Littleman associates Halloween with hantu. So, dier takut kalau sebut halloween kat dier ;) Our house pun tak ketinggalan juga dlm bab2 menghias nie. Of coz la bukan kami yg buat, atuk landlord la buat semua tu... Nanti la dah dkt2 Oct 31st leh pi ronda2 amik gambar :D


9 comments:

iXa said...

ha nape stroller harith kosong.

zatil said...

harith dan kamera?? not a good combination... ;)

the cheeky wife said...

halloween nanti leh le pi house to house collect gula2 kannn pehtu pakai costume...kalau anak takut....bapak leh takeover

jep said...

"just" another sunday? peh, tp mcm seronok je tu. kalo kat mesia bdk2 plg seronok kalo g beraya, sbb dpt duit raya. kalo kat us time halloween, bdk2 omputih ni seronok gak ka? *tricks or treats?*

Joey aka Rizal said...

Damn looking at all the food, jealous gila aku. For me, its much hours in the lab, klau makan pun sebab SV ajak gie lunch....mmg takde life tul:)

vivavogue said...

baru survey columbus day sale kat woodbury...muakakakaka

zatil said...

joey: come here la joey... i'll cook for u ;)

vogue: next, sale aper plak yek??? hehehe...

~ayoi~ said...

Jep: Kalau tak nak budak2 dtg trick or treats masa Halloween nanti, jgn bukak lampu rumah. Rumah gelap budak2 tak kacau. Hehehe...

Jadi tak dtg CT weekeend ni?

Alfian_Troxion said...

ayoi

macam best je ko nye weekend2 ni

meh kasik aku teket satu g US. n tolong renew paspot aku sekali. kekekekek....

selamat ari raya belaetd

Related Posts with Thumbnails