Saturday, September 20, 2008

Yayyy!!! Dapat kad raya!!!

Terima kasih atas kiriman kad raya. Kad raya pertama (mungkin juga the one and only) yg kami terima pd tahun ini :) Terima kasih atuk, nenek, cik nah, angah, auntie ixo, and uncle E. Nak kirim kad gak, tapi tak tau ader ke jual kad raya kat sini??? Tak pernah jumpa plak! Season greetings ader la ;) Kreatif!!! Idea saper lah agaknyer nie yek tampal2 pics dlm kad tu?

Teringat maser zaman2 asrama dulu, setiap dorm akan bertukar2 kad raya buatan dorm masing2. Normally setiap kad tu sure ader gambar2 kartun yg akan wakilkan setiap ahli dorm. Dorm maner yg ader org terer melukis... cantik ler kartun2nyer... Kad2 tu plak biasernyer akan digantung dlm dorm, hias utk dorm terbuka sempena sambutan hari raya kat sekolah. Dorm terbuka mmg ditunggu2 oleh semua pelajar coz boleh bebas kuar masuk asrama lelaki or pompuan ;)

Kalau kat sekolah mr ayah lak, hostel boys, jgn harap lak nak ada kad raya mcm ni. Abis pun, before cuti raya berarak la ramai2 dari satu bilik ke satu bilik. Bersalam2 raya sambil mintak maaf. Balik dari cuti raya baru la nak meriah, all the company line mula buat "open house". Tapi takde la nak ada ketupat, rendang ni. Takat kuih raya dgn air oren je la.

hmmm... means mrs mama's school lagi meriah la! ;) On our last day before balik cuti raya, we would have all the students and teachers berbaris for salam raya. The most juniors will start first, bersalam raya with the seniors and teachers. Kira last day tu mcm dah tak belajar la. Ramai yg sibuk bertukar2 kad raya. Ader gak yg main selit2 bawah meja ;) Lepas balik dr cuti raya, ader hari terbuka. Selain dr dorm terbuka tu, earlier we would have jamuan makan for all students. The food lengkap la mcm kat maner2 raya gathering. Siap bakar2 lemang segala. Then ader persembahan from the students, normally from each dorm. Or sometimes wakil tingkatan je. Ala... rindu la!!!

So, korang dah dpt kad raya ke??? Soalan nie ditujukan terutamanyer pd kengkawan yg berada di perantauan juga. Yg kat m'sia tak aci la nak tanya... sure dah berlambak kan ;)

Anyway, since tinggal lagi lebih kurang 10-11 hari je nak puasa... kami together-gather ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri pd kawan2 semua... minta maaf kalau pernah buat silap. Biler beraya tu ingat2lah pd kengkawan di perantauan juga... :)

11 comments:

saya said...

sms ON RAYA & send to 54200

Joey aka Rizal said...

Aku pun dapat kad raya, ikut email jer lah.....Ni best gak kalau dapat gie rumah hang beraya. Tapi memikirkan aku still single lagi....pergi rumah ko dapat duit raya tak? Tradisi nie bro...yang dah kahwin bagi duit raya org tak kahwin lagi....

JuSh said...

Kak Zatil, it was only yesterday nite that I remembered the moment we bersalam-salaman before cuti raya. Kita buat kat badminton court kan? Rindu jugak....

zatil said...

jush: hahaha!!! rindu yek zaman sekolah dulu... i tot the last salam-salam raya maser i form 5 tu start from medan susila towards jln keluar sampai ke arah padang sekolah, coz dkt dgn my class.

joey: kami takde keturunan chinese la... kalau ikut family kitaorg, once dah keje... tak layak dpt duit raya, tapi org tu dah layak memberi duit raya (harith layak la dpt dr ngko) ;)

DD said...

orang tak dapek pun kad raya huhu...mungkin sebab kami berada di perantauan perak agaknya..wakakaka...

jep said...

sms on RAYA. lol!
hahaha. joey sediakan angpau besar2 utk harith. aku dpt gak la kad raya sekeping. bro, ramadhan is leaving us, semoga kita dpt keberkatan mlm2 akhir ramadhan ni ;)

azlinmazni said...

zatil..rasa nyesal lak x simpan copy kad2 raya dorm dulu..dpt gak upload..hihi..

zatil said...

mazni: zaman sekolah dulu internet pun tak glamer lagi... kalau tak sure asyik dok lepak kat bilik komputer jek!!!

iXa said...

tau sign je. tekejut juge ada gambar-gambar itu. hoho.

Abah said...

Slamat ari raye!!!!
Sure tak best berapa kat obersi...
hehehe jgn kecik hati...

Minta maaf banyak2 yek!

Ms. Reny said...

Selamat Hari Raya Zatil!!!!!!!!! So apa raya dishes yg u masak kat sana? ke ade bake cookies semua??

Related Posts with Thumbnails