Friday, September 12, 2008

Pizza Hut jugak...

Sejak duduk kat US of A nie, dah pelbagai pizza kami makan. Abih tu dah pizza tu la yg paling senang nak makan kalau kat luar, and kena lak mmg kegemaran littleman... ikut kan aje. Janji dier nak makan. Subway, sbarro, mr. P (beli, microwave sendiri), pizza yg atuk atas kasik, and few others semua dah raser.

Tapi littleman nie tetap gak setia dgn Pizza Hut dier. For us, pizza yg atuk kasik tu paling sedap so far (luper la nama kedai tu, tak pernah beli sendiri). Tapi nasib baik jugak la pizza hut dkt dgn rumah. Littleman hari2 mintak nak makan pizza je kerjanyer. Selalu kami beli personal pan je, utk dier sorang. Sekali makan 3 slices habis. Baki bawak ke esoknyer. Kalau tak cukup, siap pesan tu... esok beli... morning... means pagi2 la dier suruh pi beli. Takpun hari pi sekolah dier dah pesan siap2 balik nak makan pizza hut. Kalau tak nak makan pizza, baru dier mintak nasik and chicken.

- picture taken from pizzahut.com

Regular tak regular nyer mr ayah kat pizza hut outlet tu, semua staffs kat situ dah kenal, the guy with the red bike :D bangga giler mr ayah semua org notice red shadow dier tu :P Since dah jadi regular customer, the pizza we ordered pun sometimes dpt yg medium size eventhough kat internet we order personal pan jek! hehehe... murah rezeki littleman nie... pernah sekali psl diaorg luper buat. Yg 2 kali lagi tu mmg diaorg sajer bagi medium size... :D Pdhal we start beli pizza kat outlet tu baru last month jek!

22 comments:

Olpicture said...

tu la orang-orang tua kata rezeki anak...

Anonymous said...

halal? hentam?

zatil said...

olpicture: tu la.. alhamdulillah...

mr anon: pizza, cheese loversss. tapi sbarro nyer vegie pizza sgt sedap! yummyyy!!!

Green Malay said...

zaman le ni pizza...zaman kita dulu makan lempeng je yoi!

makan...jangan tak makan...

wow...red shadow? sekali ngan pump gun tak?

~ayoi~ said...

en green malay: Zaman berubah, selera pun berubah. Anak zaman moden, selera pun moden la. Janji dia nak makan.

Red shadow dgn pump gun? Nak jadi Arnold Susahnakeja ke? Hehehe

Qirzah said...

I don't care what people say lah kan, but I HEART MY PIZZA HUT!

Especially the cheesy crusted ones with the extra cheese toppings and the seafood and the vegetarian ones. . .

drool.

Good to know that Littleman and me share good taste.

marjan said...

Aku dulu survive ( makanan ruji ) on Pizza yg "tak haram" selama 2 1/2..

cheese pizza
extra cheese pizza
crap enchovies pizza.. masin!!!!!!
veggie pizza
veggie pizza with extra cheese
mushroom pizza...
seafood pizza..
pizza dough

tapi nanti maybe team kita nak pi Italianese makan pepproni pizza and kambing golek pizza... ko nak pi ke tak zatil??? :p :p :p

zatil said...

sabar... sabar... tak lama duk US nie. lagi 6 bulan lebih je lagi.

aku tak makan kambing daa... golek la camner pun :P :P :P

Joey aka Rizal said...

Pizza, pizza.....what ever happened to spinach. Dulu my parents paksa makan spinach jer, I guess budak2 skrg dah tak tgk Popeye dah....

zatil said...

joey, budak skrg tak tgk popeye psl popeye takde kat astro playhouse disney channel.

Tapi budak2 skrg tgk sinchan! hehehe... pelik lak raser tgk sinchan ckp org puteh kat sini. dah terbiaser alih bahasa melayu, sounds more funny :D

vivavogue said...

yayyyyy...pizzaaaa....(mcm akan mjadi mknn ruji jugak je nih starting next mth...)

~ayoi~ said...

Joey: I was tricked by my parents to eat veggies by saying all veggies are spinach. If you wanna be popeye, you must've eaten all your veggies.

Vogue: Don't worry la, senang la nak carik makan.

OP Kam said...

pizza... susah nak jumpa yg sedap kat m'sia ni.

marjan said...

op kam,
come to klcc... california pizza kitchen or... kat USJ... spanish pancake...eh sorry zatil :p :p :p

JHaZKiTaRo said...

salam ziarah dari bumi Dublin.. jemput2lah ke blog hamba.. :)

~ayoi~ said...

Kam: I have to agree dgn Marjan. Kat KLCC go for CPK, kat area Ampang Point ada Pizza Uno.

Marjan: I can trust your taste. *wink

jhazkitaro: InsyaAllah nanti kami ziarah

Shahnaz said...

All this talk of pizza makes me wanna berbuka with pizza.. I wish CPK do house deliveries.. or maybe I should try Canadian Pizza 2 for the price of 1.. mcm best je the selection

Joey aka Rizal said...

Ayoi: Sama lah kita, tapi atleast parents ko tak tipu ko that by eating kacang panjang leh jadi tinggi. Puas gak aku makan, tak panjang2 pun...

zatil said...

shahnaz: Canadian Pizza? Tempat baru ke??? dah try? kena pi nie biler balik nanti ;)

~ayoi~ said...

Shahnaz: Since when Canadian pandai buat pizza? I thought Italian je. Tak kira, kitorang balik kita pegi. Or CPK at least.

Joey: Parents aku kata all green veggies are spinach. Kesian kau makan kacang panjang tapi tak panjang.

ah hwa said...

wahh citer psl pizza ek?? today i plan buka kat Sarpino's Pizza @ Mont Kiara.. tak sure sedap ke idak.. anyone yg dah try mkn kat situ?

zatil said...

ah hwa: tak pernah try la... Azrul kalau pi makan kat Mont Kiara tu tak bwk i :P Now, my makan buddies pun dah blah... nak ajak saper nie???

Related Posts with Thumbnails