Tuesday, July 29, 2008

Sepetang di Tepi Pantai

West Haven Beach

Petang tadi lepas balik beli "Biscuit Ice Cream Hiding" dari 7-11, mr ayah & littleman terserempak dgn atuk & nenek tgh nak keluar rumah. Biasa la mesti bertegur berborak depan pintu rumah. Kebetulan diorang nak pegi tepi pantai. Nak tgk cucu diorang ada beach volleyball game. Ada league cikgu2 sekolah thru out summer ni. Since mmg tgh bosan, mr ayah & littleman agreed nak ikut sekali ke tepi pantai. Mrs mama malas nak ikut.

Sampai tepi pantai ada a few beach volleyball courts. Bila sebut cucu atuk ni, jgn la bayangkan budak kecik, dah jadi mak orang pun. Anyways, mr ayah & littleman wouldn't bother much pun pasal volleyball games ni. We spend our time by the beach. Collect seashells and chasing seagulls. Littleman pun sibuk gak mengeja nama dia atas pasir. H.A.R.I.T.H. Tapi bila dia malas, huruf H je yg dia tulis, yg lain takat sebut mulut je la. Ada a few kids yg buat sandcastle and main2 tepi pantai. The weather was really nice today.

After an hour plus, kami pun balik...

10 comments:

Stupe said...

bro, itu pasir di negara orang sama halus ka?

~ayoi~ said...

IM Stupe: Memang halus pasir tu. No wonder the "org putih" can laze down the beach. Anyway, pasir is pasir, I guess.

marjan said...

yupe... korang nie tipu lah.. ni macam gambar kat PD jer :p

Damien See said...

Zatil! Rajin betul you jalan jalan kat US! Haha! How's life?

zatil said...

marjan: ha'ah la marjan... PD je tu, azrul balik ngan harith sat semlm :P

mr see: rajin ke? byk lagi nie tempat belum pergi... time is running out :D boston tak sampai lagi ;)

Alfian_Troxion said...

awal ko tak terjun laut tu Ayoi :D

Damien See said...

Make sure you sampai Boston Zatil. Stop by my university (Northeastern University) & MIT & Harvard. Boston memang senang nak jalan2, just take the train je!

the cheeky wife said...

wah best nyer summer!!

aku tak minat sgt lepak pantai because of the pasir...nanti dia got stuck kat selipar lah...pehtu kat kaki lah...eiii....rimasss

Alfian_Troxion said...

CHEERS tu ada lagik x kat boston...

tetiba teringat BOSTON common.. dan BOSTON tea party... dan MIGHTY MIGHTY BOSTON... dan BOSTON-ROBON (ok... yang last tu aku pon tak tau apa dia)

~ayoi~ said...

Damien: We'll sure find time to visit Boston one of these days. Yale yg 15 minutes from our place pun tak sampai lagi.

Cheeky Pah: Summer mmg best. Tak payah susah2 nak pikir apa nak pakai. Aku pun tak berapa suka pasir pantai melekat kat kaki, esp bila kaki basah. Kalau kering ok lagi.

Troxion: Terjun laut? Tak plan nak maindi la mamat.

Boston Tea Party? Hehehe. American ni kuat minum kopi, jarang sekali minum teh, kecuali ice tea. And Mighty2 Boston? Damn! Lama tak dgr. Kena dload ni lagu2 diorang. The best ska music I've heard so far..

Related Posts with Thumbnails