Friday, July 25, 2008

Jenjalan US 2008 - Long Island, NY

Long Island, NY (23rd July 2008)

Dalam weekend aritu mr ayah chat dgn kawan sekolah dia, Fadhil aka Gebak over YM. He told mr ayah that his flight will be stopping over in NY. Jadi dia ajak la jumpa. Since dah a few times dia stop over kat NY tapi tak dpt jumpa sebab timing manjang je tak kena, kitaorg pun agree nak turun jumpa dia. Tambah pulak mmg tgh free ni.

So off we went to Garden City, NY since he is staying there. Kitaorg pi makan dulu kat Point Lookout Clam Bar & Fish Market. Outdoor seating, dock view. Makan sedap, harga pun murah. :D

The trip takde specific hala tuju. Yg kitaorg tau, nak cruising along Long Island. Menurut kater Gebak, nampak cantik sgt dr atas. Dier dok psg niat dah lama dah nak drive along sepanjang Long Island. Weather tak begitu memberangsangkan, foggy weather and angin yg kuat. Tapi nasib baik gak la tak hujan. At the end of our cruise, we crossed over via Robert Mosses Causeway bridge to get back to Garden City. Kira macam buat satu pusingan la...


Later mr ayah dropped mrs mama and littleman kat Roosevelt Field Mall. Then mr ayah pi lepak2 with Gebak, while mrs mama dok melayan littleman kat mall. Langsung takde chance nak shopping biler berdua je dgn littleman. Littleman sorang je la yg shopping, book and toys. Layan je la kehendak anak bujang sorang... Oh btw, maser kat mall tu ader org tgh search for kids model. Mrs mama and littleman was approached and asked whether interested or not :D

We went back to West Haven around 6pm. Singgah beli Krispy Creme for mr ayah and mrs mama's dinner. And singgah Pizza Hut plak for littleman's dinner.

For more pics, please visit our FP and FB.

3 comments:

vivavogue said...

littleman mcm big boy okeh...nampak tinggi mcm dah darjah darjah....

esok2 besar lg tinggi dr mama & ayah gamaknyer...mmg boleyler jadik model....hehehe

yaya|azura said...

krispy kreme.... aritu kat bali tak dpt nk makan pasal kedai dia cam tutup..... :'(

hazel said...

mr ayah tetap maintain perut ok!

Related Posts with Thumbnails