Saturday, July 19, 2008

The 5Qs Tag

Question 1:
What were you doing 5 years ago?

Tgh serve the 1st 6 months as a humble Civil Servant. Rezeki org baru dpt anak pertama. Time nie belum masuk DPA la... masuk DPA in August... Mcm mana la kawan2 semua dah pegi DPA time ni? Aku ingat kita satu batch, confuse aku..

masih dlm pantang... lepas bersalinkan littleman. dok lepak rumah je, layan Pangako SaYo... hiks!

Question 2:
What were the 5 things on your to do list everyday?
  1. Get online - check email, check weather forecast, check highlighted news worldwide (belum mandi lagi ni, online dulu)
  2. Start buat assignments, papers, research and the required reading - ni of course lepas mandi (senang buat pagi2 sebab littleman blm bangun lagi)
  3. Layan littleman main - video games, wrestling, ball or ikut dia la nak main apa (tapi for Summer ni Aku Seorang Kerani, balik keja baru layan dia)
  4. Kalau ada masa hari tu, pegi bermanja2 dgn Shadow. Bawak dia jalan2 (normally sorang je - littleman takut nak naik, takkan nak naik dgn mrs mama and tinggalkan littleman? Alasan je... Hehehe)
  5. Online lagi utk tujuan academic & tak academic (since ada WiFi and laptop sorang satu. tu yg korang boleh tgk kitorang manjang je online)

Lepas bangun tido and mandi:
  1. mandikan littleman
  2. bakar ayam for littleman, suap dier makan pasik (nasi) and chicken
  3. masak (normally dah ptg baru nak masak)
  4. sudoku, buku citer
  5. layan tenet (FB, blog, korea, google maps... recce2 maner nak pi laie...)
tiap2 hari pun dok buat mende samer jek... dah jadi routine sejak jadi surirumah di US. boring giler kan!!! kalau kat m'sia nie, harus colorful to do list hari2 ;) sib baik la ader internet yg laju nie... mmg my lifesaver!!!

Question 3:
What are 5 snacks that you enjoy?

aiskrim, cokelats, choc cake (mrs mama secret recipe), maggie (tomyam, kari, assam laksa), potato chips

We share the same taste bud...
Tapi mr ayah ni letak apa aje depan dia abis semua dia bedal...


Question 4:
What are 5 things that you would do if you were a billionaire?
  1. pi umrah/haji selagi terdaya with the whole family
  2. nak duk belah western US lak for 1 yr, especially kat Seattle
  3. nak merayap Europe sampai ke Moscow
  4. nak jenjln umah billionaire Eriq kat south america
  5. melawat the rest of world and cuti2 umah kawan2 billionaires yg lain (semua dah jadi billionaires kan???)
Kami ni mmg kuat berjalan...

Question 5:
What are 5 jobs you’ve had?
  1. software engineer kat Guinea
  2. Tech Support kat anak syarikat TM
  3. PM kat anak syarikat TM
  4. A humble civil servant (Berkhidmat utk Negara)
  5. Kerani kat UNH (kira keja gak kan, even tak dibayar gaji?)
  1. software engineer kat Guinea
  2. System engineer in an IT company in UPM-MTDC
  3. IT executive kat Proton (now on unpaid leave)
  4. surirumah (dpt upah leh shopping kat US)
  5. ... balik ke proton kah? cari kerja baru kah? teruskan jadi surirumah kah?
Since org2 awal yg buat tag nie dah tag hampir semua org... so kitaorg won't tag saper2... peace!!!

7 comments:

Joey aka Rizal said...

HAhaha, good idea hang tak tag sapa2. Sebab kalau hang tag aku, mmg aku tak buat....:)

vivavogue said...

zatil - sama2ler kita jadik despret hsewife....but yeah...internet nih mmg LIFESAVER glerrrr....kat sana kalau xderk pon hr2 blh ukur jln ukur kedai...kat cni nak ukur apa??? huwaaa!!!!

ayoi - eh...kita masuk DPA bln 8 ek???

huwahuwahuwa....kahkahkah...caner aku blh tlupa nak mention current job....eh current unpaid-leave job...apa2 jelahhh...hahaha

zatil said...

joey: boleh la layan tag sementara nak dpt idea baru for new post :D

vivavogue: psl takleh jln hari2 ukur kedai ler yg boring tu... sorang je yg bergaji (basic je tau!) tapi sib baik gak la masih sedar diri, kalau tak asyik la tak cukup duit sesajer...

~ayoi~ said...

Joey: The tag was meant for fun only.

Vogue: I'm so sure about the DPA. Since time tu mrs mama still dlm pantang kalau bulan Julai.

marjan said...

Zatil.. kalau nak join balik proton baik cepat2... nanti kang..semua org ko tak kenal :p

zatil said...

marjan: hahaha... betul gak tu! kalau tak kenal semua org, serupa la mcm aku masuk company baru yek! pulau kiter pun dah dipindahkan. abg boss pun tak ingat dah... tu yg bonus pun tak kasik! :(

hazel said...

kitchen cabinet tu kat showhouse la... i imagine my kitchen would be like martha stewart's... hehe boleh gitu?

Related Posts with Thumbnails