Monday, June 23, 2008

Nak makan aper?

Ermmm... terasa macam nak makan ketam masak lemak ngan nenas. Tauge goreng2 black pepper ala2 kat tepanyaki tu pun sedap gak kan? Ok, settt!!!

- ketam masak lemak nenas

- tauge goreng black pepper

Our lunch on Saturday...

15 comments:

vogue said...

aiyooo....time2 x beli ketam ada plak yg menayang ketam...tidaaakkkk...huhuhu..

sedap ke taugeh black pepper tuh ek? tempek ler resepi....

Alfian_Troxion said...

ketam apa ko makan tu mamat ayoi bin jaapar? Kat sana kalau substitute ketam ngan lobster ok tak? hehehe :D

Qirzah said...

NAK KETAM MASAK LEMAK NGAN NENAS!

NAK JUGAK!

Dah lama aku tak makan ketam ni . . . sejak mai ke Buenos Aires, coz C-Food here semua mahal.

Leh korang Fed-Ex kat aku tak?

Puhliiiiis.

~ayoi~ said...

Vogue: Next trip pegi pasal naik bajaj jgn lupa beli ketam. Taugeh tu rasa mcm ala2 taugeh kat restoren jepun je. Resipi mintak my other half.

Troxion: Tak tau la ketam apa. Yang pasti bukan Isketambola atau Isketambatu. And lobster sgt murah kat sini, and dia jual hidup2 je. Tak beli sebab tak tau nak masak apa.

Qirzah: Hahaha. Nak kirim ketam? Siapa kata takde masak lemak ketam kat US.

zatil said...

vogue: tauge tu goreng biaser je, letak kicap atau garam utk bg rasa masin sket and black pepper. cam tu je... :D

troxion: lobmonster (bak kater harith) tu besar sgt la... takut ler nak siang. nanti kitaorg substitute dgn tiger prawn

the cheeky wife said...

bulan depan harus aku pi makan mr teppayanki

hahhahaha

~ayoi~ said...

Cik Pah: Mr Teppayanki tak best. Try Kiku-Zakura atau Souled Out. Perghhh..

Joey aka Rizal said...

Wow best yer, sapa masak nie....
Zatil lah kan....Azrul jadi tester jer....ker Azrul pun chef.

~ayoi~ said...

Joey: Isn't it obvious? Hehehe. I only cook when there's nobody else around to cook for me. ;-)

zatil said...

joey: yea la... obvious sgt la saper yg masak kan ;) tapi azrul mmg food tester yg cemerlang... selagi tak abis, tak leh tau result... wakakaka!!!

Abah said...

terliur tgk ketam masak lemak tu..

vogue said...

owhhh...goreng gituh jer....hmmppphhh...okeh okeh....tengkiu...hehehe

aaaa...SOULED OUT tuh yg kat hartamas tuh ke? eh....ke kat mana?

CHEEKY - silalar p rest jepung every other day okeh...aku agak menyesal p skaliks sajerrr...

the cheeky wife said...

ayoi

kiku zakura mmg dah masuk dlm itenary list aku. mmg faveret eating place tuh. tp aku t salu makan set udon dia jerk

yummm yummmm

Olpicture said...

nasik!!!! nasik!!!!! i miss nasik runniing through my little finger!!!

~ayoi~ said...

Vogue: Souled OUt-Hartamas. Good place, good food.

Cik Pah: Makan bagi pihak aku yea.

Oldpic: Org merantau nak makan apa yg dia tak jumpa di perantauan. Kira balas dendam la ni.

Related Posts with Thumbnails