Tuesday, March 11, 2008

Our lunch

As usual, we had our simple lunch around 5pm. Normally cuma masak 2 lauk je. Both of us tak cerewet sgt pasal makan, except for me who doesn't eat fish. Azrul mmg senang, masak je la aper sajer, semua jalannn... hehehe... Harith pulak, being cerewet on memilih makan, he most of the time tak makan nasi. so boleh la masak lauk ikut our selera yg gemar makan pedas.

3 months in US, our selera still towards M'sian food. Luckily senang dpt spices and other ingredients, so still can masak and taste the same. tak mcm masa duduk kat Guinea dulu, most stocks sendiri bawak dr. M'sia. Menu hari nie ayam masak merah and sayur goreng sos tiram. simple, tapi mengenyangkan. Yg penting kena dgn our selera. Joey, if you're reading this post, ada berani nak try recipe ni? :D

IMG_0370IMG_0367

Since duduk kat US nie, hari2 memasak. walaupun dah seharian keluar berjalan, penat... balik umah still memasak. kalau kat M'sia jgn harap la... mesti makan kenyang2 dulu kat luar... hahaha... patut la tong gas tahan berbulan2. even maser jual whole set dapur (dapur+tong gas+cabinet), the condition was as good as new (nie komen from org yg beli the set). Btw, we sold as much as possible our furniture and appliances before dtg US.

4 comments:

azzam izham said...

nyam²

Joey aka Rizal said...

gila nampak sedap....
Aku nak jadi anak ko no.2 lah....aku masak ikut belasah jer masak....

~ayoi~ said...

Bangah: Hmmm yummy....

Joey: Jangan kau menyesal bila badan jadi mcm badan aku. Huhuhu... Nasib baik kau dok jauh, kalau dekat sure tiap hari kau dtg rumah aku. Anyways, cooking kau pun not bad gak la dlm for a guys' standard.

zatil said...

yea la joey... aku pun belasah gak, tapi belasah cara pompuan masak dgn guys confirm tak samer ;)

Related Posts with Thumbnails