Monday, March 3, 2008

A Beautiful Day Ended as a Boring Day

It was Sunday yesterday. Time really flies this week. Sekejap je dah habis another week. Its was a beautiful day yersterday. With Ms Sunshine and no strong wind adds up to what supposed to be a beautiful Sunday. Woke up a bit late than usual, tengok ada 3 missed call from Zakir. Sure dia call masa nak pegi East Haven for the weekly bowling get together. Melepas lagi nak main bowling this week. Siapa suruh tido pukul 4.00 pagi, ada hati nak bangun awal.

Anyways, since dah tak ada rezeki nak main bowling weekend ni, we have to make do with what we have je la. As a normal routine, boot up the laptop and get hooked up to the net. Sementara nak tunggu booting up completed, sempat la pegi basuh muka, gosok gigi and minum air. Normally malas nak mandi awal-awal, sejuk la. Tunggu a bit later in the afternoon baru mandi. Dah settle with the personal matters tadi, duduk la mengadap laptop. Try to download the emails, keep giving me the message "Unable to connect to host". Hmmm. Sensed something not right here. Sekali tengok modem bawah meja, rupanya tak ada connectivity. Run the diagnostic tools, confirmed there are no internet connectivity, alas. Tried to restart the modem and other basic diagnostic, still no positive signal. Seems like memang confirm tak ada internet. Its ok then, we'll wait till bit later in the afternoon and try again. Since dah tak dapat online tu, just proceed with presentation slides preparation. Luckily managed to gather some info yesterday. Boleh la proceed buat slides.

Later in the afternoon, we tried to connect to the net again. Must still no signal. Went to 7-11 next door to reload the mobile phone, nak call AT&T. Jadi student ni kena la berbelanja secara berhemah. Pakai mobile phone, guna prepaid. Upon reloading the mobile phone, kami call la AT&T Customer Care. Dalam hati semangat nak sembur orang ni. After going thru the so-called "Interactive" Customer Care line, kami dapat notification yang katanya memang ada internet connectivity error in certain part of Connecticut. Totally frustated...

One whole day with nothing to do. Nak keluar jalan, kalau la ada kereta, dah panjang dah langkah. As we said before in the earlier entries, kalau tak ada benda, memang malas nak keluar. Eventhough Ms Sunshine ada, but its still a bit cold. So duduk la kami anak beranak kat rumah. Sorang main Solitaire, sorang main PSP. Nak tengok tv, dah kena conquer dengan Harith. Its either Cartoon Network or Disney Channel je la. Layan je la. It feels soooo long nak sampai malam. Malam lak, still sama no connectivity. In the end, kami anak beranak layan Harry Porter - Prisoner of Azkaban kat ABC Family. Habis cerita Harry Porter, saja je jengok bawah meja. All the indicator lights kat modem tu menyala. Yahooooo! At last, after the whole day without internet.

Its really weird when to think of it. We are now too dependent to the internet nowadays. A day without internet seems incomplete. Rasa gelisah je. What can we say, we are both IT Graduates. Lagipun, aper guna technology kalau kiter tidak menggunakannya... :D. Alhamdulillah dapat balik online...

Together singing off...

3 comments:

cHeeKy WiFe said...

ayoi...
ni cik pah
slamat maju jaya
maju lah sukan utk negara
ihihihih

Joey aka Rizal said...

Hahahaha,

No internet mmg pening kepala.
Aku tak tahulah mcm maner kalau takde internet, sure mati kutu nyer.

~ayoi~ said...

Cik Pah:

Thanks for passing by the blog. Selamat maju jaya utk orang Aussie jugak. Bila dah maju jgn lupa balik dan "Berkhidmat untuk Negara". Hihihi

Joey:

Baru satu hari kena macam tu dah mati kutu. Tak boleh bayangkan macam mana la rasanya seminggu tak ada internet. Mau mati keras. Hehehe

Related Posts with Thumbnails