Saturday, March 15, 2008

Our Little Mr. No

This is Harith. Our one and only manja boy. This is the first time rambut dier dibiarkan panjang macam tu. Dah nampak macam one of the Japanese comic characters pun ader. Kalau kat M'sia, rambut Harith always maintain ala-ala Mawi style (org la ckp camtu, pdhal tak tiru style rambut Mawi pun!). Budak kecik nie kuat berpeluh, psl tu takleh simpan rambut panjang. Tapi since kat US nie sejuk giler... takde chance nak berpeluh, so biarlah ader rambut. at least kepala pun tak la sejuk sgt :D



Last Monday, Harith buat perangai. dier yg sgt suka pergi sekolah, tiba2 taknak pergi sekolah. Nak suruh bangun tido pun payah. Maybe dier penat lepas 2 days berjln sakan last weekend. So mood tak baik tu terbawa2 la sampai ke sekolah. His teacher, Mrs. Palmer said Harith was not being himself that day. He said "No!" when the teacher asked to do something, and cried when he didn't get a toy. Kids sometimes do that, said Mrs. Palmer. Ok, hopefully his next class he'll get better.

Hari Rabu, lain pulak cerita. He insisted on bringing the PSP to school. So dier bawak la PSP, bukan utk main dlm kelas, just untuk sementara dier tunggu pintu sekolah bukak. Harith and ayah normally arrive about 10-15mins early (since diaorg pergi naik public transport, kena la ikut jadual bas). Silap kitaorg, dier takmo serahkan PSP tu before masuk kelas. So mengamuk la dier... siap guling2 dlm kelas. Mcm biaser, biler mood tak baik, semua bende "No!". one of the kids in his class asked, "Why he suddenly become Mr. No?" Later when he came back from school, he told us that his friends called him "Mr. No". Hehehe... Memang patut la pun kan! But Mrs. Palmer said he gets better throughout the day. Ok dah la tu kot...

dier tengah kemaruk main this game on PSP...

Today, Harith went to school as usual. but his mood dah ok. balik from school pun happy jek. So I guess, no more Mr. No... :D

2 comments:

Anonymous said...

aku dh lama nk komen kat entries korang nih, tapi connection kat Klang teruk sangat sampai x leh naknampak word verification tuh .. anyway, akhirnya dpt gak aku tulis now ekekeke


harith semakin hensem la ngan rambut cacak2 yg panjang tuh huhu... harus la jadik rebutan anak2 matsaleh ahakss...

"best la korang" sebab korang salu update blog.. i like!!!! keepit up guys!


fara

zatil said...

hahaha... akhirnyer muncul gak komen dpd org yg kami tunggu2 ;)

maner tak selalu update, takde keje wakakakaka...

rambut cacak2 tu, jenuh duk sapu baby oil nak kasik turun :D

Related Posts with Thumbnails