Saturday, August 16, 2008

Merasa Jadi Orang Kaya

We received visitors from mrs. mama family. Jadi bila ada visitors ni, akan bermula la episod baru Jenjalan US 2008 yg seterusnya. Tapi before that, kena la prepare all the necessary logistics apa yg patut. (and we also got food stocks from m'sia... serunding, specially cooked by littleman's opah and telur masin for bulan puasa... best best!!!)

Kami booked a minivan for this trip, since legally tak boleh nak sumbat semua orang dlm sebijik sedan. Kat sini nama je minivan, tapi tak mini pun. Size pun ala2 Naza Ria je pun. Enough to cater 7 passengers maximum. As usual, tempat yg kami biasa buat rent-a-car ni call la for confirmation bla bla bla... Sekali tu, boleh pulak diorang bagitau kata the minivan yg kitorang nak tu, orang yg menyewa tu nak extend lagi. Aduh! Mana la nak carik kereta/van pulak ni. Tapi diorang kata, dtg je kat opis diorang and they'll work something out. Nasib baik la dah kira regular customer.

Kat opis diorang, diorang offer a substitute car; a BRAND NEW Buick Enclave CXL 2009. YES! A brand new ride yg baru clock 780 miles. Its actually a crossover; a luxury crossover. And it'll be our 1st ride on such type, since kami dah sewa mcm2 jenis kereta dari situ. Dari compact car sampai la pick-up truck, semua dah pernah merasa. They also agreed to give the same rate as the minivan. So, its a good deal la. :D

This Buick Enclave 2009 is a real beauty. Lengkap dgn all the high tech accessories. Big size and can cater up till 8 passengers (3 rows seating). Yang 3rd row tu kalau baringkan, mmg besar tak ingat tempat cargo area. Silap2 boleh sumbat 4 full size beg golf.

Cuma yg kami risau is the fuel consumption later. Diorang claim, for a 3.2L V6 @ 275 hp, fuel consumption is around 25 MPG on highway. Tengok la mcm mana nanti...

We'll update later..

9 comments:

Anonymous said...

heheh..kat mesia x merasa nak drive buick nih

dillazag said...

WAHHHHH!!! nak satu gak when we come to visit!!!!

vivavogue said...

mak aiiiii....body mmg mantaaapppp dah.....tp bler bayang petrol...adussss...

syioknyer dpt visitor kannnn...mcm kat asrama dulu2...hahahaha

hazel said...

seronok nyer duk kat oversea... kerja berjalan saja...

zaireen said...

great looking car!!!!
angktu satu aa bawak balik, nanti aku bagi AP. hehehehe..

~ayoi~ said...

anonymous: Its a great ride. Kat Mesia mmg tak nampak bayang pun.

Dillz: Bila tu? Boleh la Ajerul and Ajelul reunite balik.

Vogue: Masih ada yg sayang. Hehehe.

Hazel: Part yg syok je yg diecritakan. Yg tak syok.. simpan sendiri je la.

zaireen: I mmg nak satu AP, but not for this ride. Its for my "other" ride

Alfian_Troxion said...

best siot bawak kete beso
kat US kete sewa dia mmg beso2 ye dok...

tapi aku felik aa... asal milage keter2 tu agak rendah ek? dia orang mmg guna brand new car ke?

marjan said...

Bestnya dapat naik keta CC besar without need to worry RoadTax :)..

So berapa star ko kasi keta nie? out of 5...

~ayoi~ said...

Troxion & Marjan: Mmg sgt la best bawak keter CC besar mcm ni. Nanti aku buat review.

Tak semua keter diorang ni mileage rendah. Cuma nasib baik dpt keter baru kali ni.

Related Posts with Thumbnails