Tuesday, May 13, 2008

Favorite Characters

Harith, like other boys of his age memang ada minat towards certain cartoon/tv characters. Masa umur dia around 1 to 2 years old minat benar dengan Barney the Purple Dinosaur. Barney is really a good show for children development. It has a very interesting approach to educate children with alphabets, numbers and good manners. Harith learned a lot from Barney.




- 2 yrs old birthday cake


Dah besar sikit, Harith was introduced to Thomas and Friends. Harith becomes Thomas the Blue Engine #1 fan ever since. He owns almost every single VCD/DVD of Thomas' series. Mainan toksah cerita la. Boleh kata most of the main characters dia ada. Ada satu kedai Choo Choo Train at Great Eastern Mall, Ampang used to be our weekend escapade almost every weekend. Masuk kedai tu confirm dapat habuan. Activity books and baju Thomas pun dia ada. Even during his 3rd Birthday party, we had Thomas as the theme. Birthday cake, decorations and goodies pack for the kids are all Thomas and Friends. Sampaikan kawan-kawan yang dah memang tau minat Harith towards Thomas hadiahkan dia Thomas toys. Macam-macam ada la. Even kat States ni pun dia still minat lagi, walaupun dah slowdown.


Lepas Thomas, dia minat characters from Disney Cars pulak. Lightning McQueen and the gang. Susah juga nak cari toys ni sebab dah off-season. However, later on nasib baik la Toys r' Us tetiba keluarkan balik mainan Cars ni. Sempat la beli a few. One of Harith's cousin ada character Mack the Truck tapi beli masa Cars tengah heat la. Mana la nak carik, dah merata pi jenguk. One day kebetulan ada kat Bangsar Shopping Center, merayau la tengok kat one of the toy shop dalam tu. Kebetulan pulak ada jual Mack. Apa lagi beli terusss. Bila dah datang States ni, takde la nak bawak semua mainan dia. Tapi bila kat sini, perasan the selection was wide and the price is cheaper. Start la collect semula Cars characters ni.


Now dah nak masuk 5 years old ni dah pandai minat benda lain. Sekarang ni dia dah start suka Hotwheels cars and Ben 10. Nasib baik la benda-benda ni tak mahal kat States. Hotwheels boleh beli 99 cents je. Ben 10 characters pun affordable. Ben 10 ni kat Malaysia boleh tahan mahal gak la. Jam Ben 10 ni, which known as the Omnitrix costed around RM110, and kat sini jual around $15 je. Punya la jauh beza. Anyhow, nasib baik gak la sorang je hero buat masa ni. Tak la parah sangat...

10 comments:

vogue said...

hmmmmmppphhh..ajmal lom kenal kartun lg....must start soon laaa....guess i'll go 4 barney 1st....

D said...

papa harith,

kasik email add. nak kecek sket.

~ayoi~ said...

Vogue: Barney is really a good start. Umur setahun sedang elok la tu. By the time dia pandai cakap, dah tau mcm2.

D: Check your Yahoo email.

Wafaa said...

zaman kita dulu Transformers dan adik beradiknya.

zatil said...

wafaa: tak lupa juga thundercats, he-man, and she-ra ;)

Wafaa said...

p/s kitorang pegi team building last week, kat bukit tinggi :)

Olpicture said...

may all time fav! The visionaries,

yang favourite jugak, thundercats, silverhawks...

Technically Ben10 can no longer called himself "Ben10", dia dah kena DNA alien lain pulak dan jadik "Ben15" or "Ben18" agaknyer.. ha ha!

tgazfa said...

huhuhu anak lelaki kannn .. anak dara aku, barbie manjang ... adehh pening tgk sumer benda pink ..

yaya|azura said...

aku takdak anak .. so aku ler yang sibuk ngumpul .. ngumpul ape ek?? apa-apa jelah... hahahaah.

~ayoi~ said...

oldpic: Ben10 dah kuar season baru. Ben10 - Alien Force. Ben dgn Gwen pun dah besar. Alien pun dah baru dgn Omnitrix yg lagi canggih.

Fara: Barbie tu anak punya ke, maknya lepas geram? Hehehe

Cik Yaya: Nak kumpul apa? Kumpul boipren la...

Related Posts with Thumbnails