Wednesday, January 21, 2009

Mrs mama, 19 weeks and 6 days

Nie latest pic of mrs mama as of lagi sehari nak cukup 5 bulan pregnant. Ader sesetgh org masih tak tau mrs mama pregnant kalau tak diberitahu. Maybe due to berlapis2 baju yg dipakai during winter, still not wearing maternity clothes, or because size skrg mcm lebih kurang samer jek mcm maser baru2 sampai US a year ago, hehehe... rasernyer reason yg last one tu paling tepat kot. Tadi maser checkup, timbang berat pun still less than berat b4 dtg US dulu. Tapi dah naik 3lbs from a month ago :)

Anyways, yg penting baby sihat... Result blood test for down syndrome came out -ve. The chances is 1/5000. No more test needed after this. Just continue with the regular checkup.

10 comments:

aieesha.salleh said...

whoa... kak zatil nampak maintain je.. hehehe.. :)

Ms. Reny said...

Wahhhh bestnyeee.........x perasan pun!

nisa' said...

eh..insurance cover tak aa..g checkup sume tu?

bila cdg balik m'sia..semoga semuanya sihat & selamat.

zatil said...

aieesha & reny: actually dah nampak dah... tapi kena tgk betul2 hehehe...

nisa: so far takde pernah kena bayar aper2 lagi. prenatal pills je la kena beli sendiri and claim kemudian.

imran@mmq said...

mmg standard in US ke, testing for down syndrome

zatil said...

i think so... unless u takmo tau pun takpe kot. Just a simple blood test. Kalau yg more complicated test tu optional...

hazel said...

tahniah to both of you... nanti dah beranak boleh la I datang US tengok anak uol...

zatil said...

hazel, takyah susah2 dtg US... i bersalin kat KL je. Boleh la dtg melawat yea! ;)

Wafaa said...

eh kak, sana ada test for down syndrome ek??

zatil said...

wafaa, ha'ah ader... just a simple blood test. Kalau result came out ader kemungkinan baby down syndrome boleh buat further test to confirm coz kalau blood test tu sajer belum tentu tepat.

Related Posts with Thumbnails