Friday, January 16, 2009

2nd ultrasound - 18 weeks and 6 days

Tak sangka, senang betul nak fine tune littleman to accept that he's gonna get a baby brother. Dengan muka terkejut he said, "mama miaaa!!!" hehehe... and later dier dah mula planning to share his toys with his littlebro. Comel jekk!!


How about mrs mama? who was hoping for a girl... Terkejut jugak la but of coz with excitement masa sonographer tu bg tau "it's a boy". Memang jelas kelihatan pistol dan kantungnyer... Alhamdulillah... boy or girl, asalkan sihat... (dah ready juga sebenarnyer, kalau tak takkan dah ader nama hahaha!!!)

As per ultrasound, the baby develops well. He is now weighing 9oz. Heart rate pun kuat, 154bpm. Kali nie the baby still menonggeng, but with a canggih ultrasound machine (eventhough it's not 3D), camner tah dier pusing2 boleh nampak semua. Kagum sekejap hehehe...

So, aper nak buat dgn baju2 baby girl yg dah beli?? Anyone who wants to have a preview of the collection, pls let us know before we start sorting for exchange/return. Kat US kan boleh senang2 je exchange/return tanpa byk soal ;) Size ranging newborn-18mths...

This also means, more shopping to do...

12 comments:

iXa said...

alah simpan jelah mana tau #3 ke #4 baby girl pulakkk.

zatil said...

#3, #4?? errr... tak berani nak ckp :D

Olpicture said...

Tahniah... did lil'man says "mamamia" ? pandainyer....

ps: Confession nih! i ada simpan satu baju baby because it is soo cute... mak baby pun takde! muahahha

Z & Q said...

awesome..awesome..awesome...(sounds familiar?)

yaya|azura said...

simpanlah untuk diriku ini... manalah tau kut2 aku kawen, dpt baby girl ka? :p

ellyn said...

congrats zat....but canggih tul machine ultrasound tu....kalau aku suh ko reservedkan baju baby tu tkt baby kuar kecil...ko tau jela anak2 aku suma comel je size.

z.a.i.r.e.e.n said...

congrats!!! another boy would be handful, eh? oh, and enjoy the shopping tripsssss :))

zatil said...

thank you frens...

hmmm... biler belek2 balik baju2 baby girl tu terasa sayang je nak return. Maybe simpan la kot... bleh buat presents biler visit frens yg dpt baby girl ;)

vivavogue said...

ooolala......bersilat ler ko nanti zatil....ngeee....

~ayoi~ said...

Vogue: Bayangkan ada 2 littleman.. huhuhu

Mamapinkie said...

hehee..guess as much zatil dah ada nama for the little boy nanti ;) dulu bukan ke kat oss zatil dah panggil harith aje...ehhee..zatil, apa nama untuk 2nd baby nie lak? :D...

zatil said...

reenaz, skrg nie ader 2 nama. so takleh panggil lagi coz belum decide which one :)

Related Posts with Thumbnails