Tuesday, January 20, 2009

Homemade Steak

Baru2 ni we bought a grill griddle kat Costco. Tu pun lepas kena racun dgn Anis la. A good brand with a good bargain price. Lagipun grill griddle yg letak atas dapur je, and biler masak tak berasap sgt, jadi mmg convenient la. Nak beli BBQ set kat sini, mmg la harga dia reasonable, tapi mcm la selalu sangat nak BBQ nanti. Kira ambik je grill ni sebab mmg practical.

Alang2 dah ada grill griddle ni, we decided to try it. Our 1st experiment is a homemade steak. Beli daging partly T-bone, partly sirloin kat kedai Aldean, terus marinade mlm tu juga. It was a huge portion. Beli 2 je dulu since nak try buat steak sendiri.

Jadi our dinner for last Thursday nite was homemade steak with coarse black pepper & mushroom gravy plus steam veggie and baked potato. Pas tu kena pulak dgn root beer float..

Puas hati makan steak after more than a year tak makan. Mr ayah sampai gigit tulang la. Balik nanti kena visit Victoria Station, Chili's, TGiF, Dave's Deli dan byk lagi la... eh! tapikan dah ader grill gridle nie ;)

8 comments:

Shahnaz Ramli said...

Nothing beats a good home cooked meal.. nuff said

Olpicture said...

hah! lama pulak tak makan red meat... hmmmm... does this mean i've got a menu for CNY's cuti? he he...

azzayd said...

babe..costco tu murah ke?whole sale centre eh..ada sebijik kat area2 sini tp x jenguk lagi..

aieesha.salleh said...

Kak Zatil kena balik sini cepat lah, enjoy the food here.. but homecook meals r definitely d best!!

vivavogue said...

sodapnyerrr...tp griddle tuh senang ke nak basuh???? huhuhuhu

zatil said...

yes yesss... nothing beats home cooked meals :)

aina: costco mcm macro, kena jadi member. kalau tak silap $50/year or bleh pi dgn org yg ader card :) tapi kalau nampak je brg berkenan kena terus beli, belum tentu ader the next time u pergi...

vogue: senang giler nak basuh! aku kalau jenis kena sental2 mmg tak kuasa!!! hehehe...

olpicture: so aper menu cuti CNY nanti? ;)

Ida said...

Zat, sedapnyeee..Ehh..tulis la recipe dia sekali..Boleh aku try buat gak kat rumah..

Wafaa said...

this is one of my next-thing-to-and-must-buy :) tapi which is better - microwave oven that can grill atau yg macam ni??

Related Posts with Thumbnails