Wednesday, December 24, 2008

Snowy December


Last weekend we were hit by a massive snow storm. Start dari hari Jumaat sampai la hari Ahad. Ada break kejap around Saturday at noon. Last Friday siap sekolah tutup sebab the bad weather. The weekend before this dah ada sekali snow fall, tapi tak la byk sangat. Probably around 5 inci je. But this time, dekat satu kaki gak la. However, it was not as bad as last year.


During raya haji pun its snowing and chilly. Takde entry masa raya haji aritu sebab we had nothing happening on raya haji. Pagi2 pegi sembahyang raya kat Yale, balik dari sembahyang raya terus buat final exam. It was a busy week for mr ayah with the final exams and term papers. Mrs mama pun mmg malas nak prepare anything for raya haji. So end up, our raya haji mcm tak beraya la. Dah la last year beraya haji atas flight.

Sementara ada snow ni, sempat la mr ayah dgn littleman main snow blkg rumah. Tapi takat main snow ball fight je la. Maybe next snow fall boleh try buat snow man lak. Normally around January snow lagi byk.


Nak kata best winter ni, tak best mana pun. Kalau takat rasa winter seminggu dua ok la, tapi kalau nak harung the whole winter season, hmmmm. Dah cukup kot. This will be our last winter. Bila lagi nak rasa winter tak tau la. Maybe masa mr ayah sambung PhD nanti? Who knows... ;)

4 comments:

Olpicture said...

bestnyer main2 salji..... last picture tu canthek pemandanagnnyer....

the cheeky wife said...

aminnnnnnnnnnn

cukup la sekali aku terjebak ngans now ni

anaidrun said...

balik sini kalau nak main snow kene g genting la pulok!

huwaaaaaaaaa sapa nak belikan baang nanti.........

~ayoi~ said...

Oldpicture: Main snow mmg best, tapi nak harung winter thru out the season? Mcm pah cakap la, cukup la.

DD: Apa lagi order la byk2 skrg. *wink

Related Posts with Thumbnails