Friday, December 19, 2008

1st ultrasound - 14 weeks 5 days

Last Tuesday, Dec 16th 2008 was our appointment day for ultrasound. Kali nie 1st time tgk ultrasound baby dah besor. Dulu maser pregnantkan littleman awal2 dah buat ultrasound cam tak nampak aper sgt... nampak la sac yg mcm bean tu... Kali nie terus mcm kagum sekejap nampak baby mcm tgh tido menonggeng (to our family, just imagine mcm littleman tido menonggeng tu... exactly like that la the baby's position).


Since the baby menonggeng, facing down... so tak nampak muka. Nampak 2 hands, 2 legs... and heart beat, strong heart beat - 140. Gender tak nampak lagi... tunggu next ultrasound. Tapi mrs mama dah 2 kali mimpi dpt baby boy... hehehe... nie masih dok menaruh harapan nak baby girl. Ada org kater (saper la org tu...) mimpi nie selalu terbalik, so ader chance ke nie??? hahaha!!! Littleman pun dah percaya yg dier akan dpt little baby sister. Kalau scan nanti boy jugak, kena tune balik la kepala littleman ;)

3 comments:

Qirzah said...

Ayoi,
Masih tak dapat jumpa lagi ke orang yang suka kater kater ni?

Normally, they say dreams reflect what our inner intuition knows but what we ourselves cannot make to believe.

Crocodile babies' sex change depending on the temperature. When you guys "made" the baby, was the temperature cold or hot?

ha ha ha ha ha

vivavogue said...

ye betul2....slalu mimpi terbalik....aku pon penah mimpi baby meninggal dunia time pregnantkan ajmal....scary x??? n though mmg ada complication sket time jemol lahir...alhamdulillah selamaaatttt

zatil said...

tu la.. Eriq tu sajer la nak punahkan impian aku :P

btw, Eriq... which temperature? room or body??? hahaha!!

Related Posts with Thumbnails