Monday, December 22, 2008

Genap setahun

Dah setahun rupanyer kami menetap di bumi Amerika ini. Nak kater kejap je maser berlalu, kadang2 terasa lambat la jugak, hehehe...

20th December 2007, bersamaan dgn Hari Raya AidilAdha... 2 keluarga en. Hamzah dan en. Zainal berkumpul di KLIA menghantar pemergian kami sekeluarga ke USA. Why we chosed to fly on the morning of Hari Raya??? The reason was, so that none of our family members have to take leave to send us to the airport ;)

The day before, we were in mrs. mama's sister's house preparing the Raya dishes. Littleman pulak tiba2 tak sihat that day, muntah2 sepanjang hari, sampai dah lembik. Later that night before balik Keramat, we decided to singgah klinik kanak2 dr. ting in puchong sbb risau tgk keadaan littleman.

Littleman kena masuk air 2 botol. Lama jugak kat situ nak tunggu air dlm botol tu habis. We went home around 1230am. Sampai Keramat, sambung last minute packing. Terus bawak turun luggages siap2. Tido around 230am, and bangun balik around 430am to get ready to go to the KLIA. 2 cars, mr ayah drove the terano while mrs mama follow from behind with neo. We took the new highway, Jln Tun Razak-Putrajaya. Time tu baru sgt bukak, toll pun belum kena lagi. First time gak try highway tu, tapi mmg dah tau kat maner last exit sbb dah biaser nampak.

Arrived in KLIA about 645am, serentak dgn mrs mama's families. After checking-in we all gathered at KFC. Littleman dah tak nampak mcm org sakit, alhamdulillah... dpt pulak jumpa cousins dier, mmg terus sihat la. Dalam kepala littleman, dier ingat the cousins pun akan ikut dier naik plane. So when it was time to say gudbye, melalak la dier... Jenuh berdukung pulak lepas tu. Plan nak lepak golden lounge pun tak jadi coz dier ngamok!!! Until dlm flight pun masih tak ok. Nasib baik we were seated quite behind, so takde la kacau org sgt.

The journey was smooth. Eventhough littleman rajin jugak ke depan ke belakang saying hello to every passangers. Having Just for Laugh on inflight entertaiment really helped a lot. Mr ayah awal2 lagi dah dengkur... tak cukup tido mlm tadi.








Transit in Arlanda airport, Stockholm sekali lagi littleman mengamok. Dier mengamok psl tak boleh keluar from that area. Just 1 hr transit, so we cannot go anywhere... Habis jadi perhatian dlm tu. Crew yg nak take over duties pun dah pandang semacam, mcm dah target plak this littleman gonna give them trouble on the flight. He did, but not for long... he fell asleep later and only wokeup when we safely landed in Newark airport. Dgn muka terpinga2 tu... "we did it! i did it, mama!!!" hehehe...

At arrival hall, few m'sians dah tunggu, sambut ketibaan kami. We then straight away went to abg yus's house for dinner. We had nasi ayam. Later went to Zakir's house, where we menumpang stayed until we moved to our own house. Luckily we managed to get into our own house after few days later. Thanks to the International Services Office of UNH sebab rekomen rumah ni. Dpt tuan rumah lak yg sgt baik hati.

Its been a year now, skrg sibuk lak counting days nak balik....

6 comments:

vivavogue said...

xkanlar dah x sabar nak blk kottttt...dah abih sopping ke??? ngeeee

zatil said...

hahaha!!! kalau tak psl nak tunggu shopping for baby's stuffs mmg aku dah balik dulu dahhh :D lambat pulak nak tau gender baby nie...

yani, duduk sbg (bini)student nie tak samer rasernyer... ;)

marjan said...

alamak... kena prepare nak bawak pergi ikan bakar naluri lah nie :p

zatil said...

marjan... bleh ke?? ko kan dah tak kerja area situ dah ;)

Shahnaz Ramli said...

After 1 year baru nak post alkisah trip to States??? So kena tunggu another year baru keluar cite the trip back?

zatil said...

shahnaz... a year ago takde blog aaa :P

Related Posts with Thumbnails