Tuesday, November 25, 2008

Makan KFC

Mrs mama terasa nak makan ayam goreng. Nasib baik last week ada beli ayam frozen yg dah siap marinate and celup dgn tepung. So far kat sini takde lak jumpa tepung kentucky yg mcm jual kat Malaysia tu. Tapi since dah ada yg dah siap jual kat kedai AlDean tu, senang gak la.

Tapi semalam since stok ayam tu dah low and kedai AlDean lak tak bukak, kena la cari alternatif lain. Kat area sini nasib baik la ada satu KFC yg halal. Owner dia Afghanistani. Cuma nak ke kedai dia tu jauh sikit la, kat area New Haven/Fair Haven. Bas mmg takde lalu langsung area situ. Kalau musim tak sejuk, boleh la gagah mr ayah pegi dgn Shadow. Sometimes masa kitorang sewa kereta, boleh la pegi beli. Or else, pinjam la keter atuk landlord ni. Satu yg tak best nak kedai ni, is the area is kinda ghetto sikit la. Nampak mcm ala2 dlm movies, tapi so far so good.

Kat KFC ni, bukan takat fried chicken dia jual. Mcm2 ada. Ada burger, fried shrimps, philly cheesesteak dan mcm2 lagi la. Kira variety la food selection kat situ. Tapi so far, kami dok beli fried chicken dgn fried shrimp je. Tak try lagi yg lain.

Oh ya, KFC ni bukannya Kentucky Fried Chicken, tapi Kennedy Fried Chicken. Ada byk gak franchise dia yg kami dah jumpa. Tapi tak semua Kennedy Fried Chicken ni halal kat US ni, kena check dulu la.

7 comments:

gambit said...

Aku baru je breakfast dengan Mc Chicken yang dibeli semalam tapi tak sempat dibedal sebab ngantuk... ngantuknya pagi ini!!!!

Olpicture said...

merasa la jugak KFC... walaupun "K" tu bukan Kentucky...

terbanyak pulak makan KFC minggu nih...

~ayoi~ said...

gambit, oldpicture: korang tak tau betapa tempting bila tgk iklan2 kat tv. sabar je la tgk iklan2 makanan yg sangat menarik itu. balik nanti nak siapkan "to-eat-list"

azzayd said...

hmm...Mommy Zatil and that baby bump's craving.....

anaidrun said...

sudah di tag! sila lah jawab!

~ayoi~ said...

azzayd: You had 3, you know better. *wink.

D: nanti kalau rajin kitorang try buat. hehehe :P

vivavogue said...

aku x sabar nak blk kl mkn kfc...hahahaha...sorry zatil....kat cni yg jual fried chicken halal...tp at the same time jual philly steak X HALAL...boley? penin aku

Related Posts with Thumbnails