Thursday, August 13, 2009

Update...

Last update was one and a half month ago. Lama betul tinggalkan blog nie tak berupdate. Buka pun sbb nak click link kengkawan je.

So, what we've been up to? 1st week of July we moved to our own house in KD. Littleman is back in kindie again. Tak susah nak suruh dier pi school, as he always likes to go to school. Boring kot ngadap muka mrs mama kat rumah :P


Our long awaited container finally arrived on 4th week of July. Rumah yg dah almost clear from kotak2 masa pindah weeks ago, dah penuh balik! Memang terasa mcm duduk dlm stor... itupun byk juga kotak2 org yg tumpang container dah terus tuju to their own destination. Else, mmg tak muat la nak masuk dlm rumah tu.

Mr ayah dah 2 kali outstation since we moved to KD. Struggled jugak mrs mama pagi2 with the boys especially masa dah mula masuk kerja. Littlebro mmg takde masalah, littleman tu je byk ragam. Dgn mr ayah ok pulak bangun pagi. Dgn mrs mama, siap kena ugut2 takyah pi school (littleman kan suka pi school, berani la mama dier ugut camtu ;)). Sangat menguji kesabaran la this littleman...

Littlebro is doing fine. Dah mula susah nak bg tido skrg nie. Kalau dulu boleh biar tinggalkan, tido sendiri. Now if not atas tangan, riba, or rocking2 sket atas rocker, tak tido la dier... Nasib baik dlm kereta ok. Littlebro goes to nursery in subang jaya, so pagi2 pi kerja dgn mrs mama. SO far dlm keter mmg good boy, takde nangis. Nasib baik jugak la route menentang arus.

About work... mr ayah bz, bz, bz... kalau balik rumah hari masih cerah littleman pun pelik! "Why are you back home in the evening?" Biler balik lambat (after 9pm), "ayah forgot to come home" LOL!!! Mrs mama pulak, is backed to her old workplace, and back doing abap againnn...

Had a chance meeting mrs vogue and her ajmal b4 they leave for colombo. Main bowling @Cineleisure and makan @The steamboat. Kenyang gillerrr!!!

Now, pikir pikir... mana lagi nak letak brg2 biler unpack the boxes!!! peninggg...

Btw, BKL2552 is on the road!!! hehehe...

7 comments:

Wafaa said...

adik dah besar :p

a.z.z.a.y.d said...

kena angkut organizer rack kat IKEA laa zatil..bikin penuh itu store roon dgn susunan yg cantik.

Wah Littlebro dah embam!!!!bakal peminat Thomas gak ke?

Ingat nnt nak cari rumah kt KD gak laa..any suggestion where?

fara.am said...

alamak, lom sempat2 lg nk amik brg2 aku huhuhu .. ko simpan dulu zat ..jgn buang ekekekke ..

eh dh besar baby hayl niii ... dh mcm mr ayah dahh .. montelnyerrr ...

bagus nyer harith suka skul.. Lydia tuh manjang malas gi skul ... hari2 kena bebel ...

the cheeky wife said...

ayoi pi kerja naik BKL ka??
kitorang pindah KD maybe after raya kot

zatil said...

wafaa: iyea... adik dah besar. skrg nie aiesha je la tgk littlebro hari2 ;)

azzayd: apartment maner ader stor... bleh la susun2 kat area wet kitchen tu nanti. now masih lagi stack kat living hall...

fara: aku takkan buang punyerrr... aku charge storage plak, boleh??? hehehe...

cheekypah: ha'ah, BKL is now in Putrajaya :)

iXa said...

gaye haish panjat swimming pool tu macam dalam cite baywatch pun ade gak. ala-ala macho gitu.

Shue said...

Hi Zatil/ Ayoi!
wah..dah besar la baby boy sorang nih. Abg pun kemaen skrg makin hensem.

take care! bila la nak jumpa korang lagik nih/ buat open hse tak raya kali nih? jgn lupa jemput ok.

Chah

Related Posts with Thumbnails