Sunday, August 23, 2009

Heading to the Land of the Rising Sun

Present Location: KLIA
Destination: Tokiwa Uni, Mito, Ibaraki, Japan

Mr ayah skrg ni tgh tunggu flight nak ke Jepun. Alhamdulillah, at the very last minutes the management bagi approval utk ke sana. Tujuan trip kali ni utk present the paper yg mr ayah prepare masa buat MSc dia dulu. Mr ayah is the co-author of the paper with his supervisor. The paper was accepted by the International Symposium of Victimology few months ago, cuma opis mr ayah je baru bagi approval utk pegi.

Terasa pressure gak nak present paper kat International forum ni. Sure ramai Prof2 yg cerdik pandai standby nak critic nanti. Sure ramai expert2 dari seluruh pelosok alam ada nanti. Dah la kena time bulan puasa ni. Mr ayah punya session will the the 1st slot of parallel session #5 in symposium, since ada 8 parallel session lain. Awalnya... Hopefully all will go well.

Tiap kali dtg KLIA ni sure terasa sentimental. Dah la sejak balik dari US, dah 5-6 kali ke KLIA ni sebab tugas luar. Kat KLIA ni la last dgn arwah ayah. Everytime lalu the exact same spot lepas turun dari escalator nak masuk departure, sure pusing blkg tgk atas. Still terbayang2 lambaian dia masa nak pegi US dulu. Pejam celik Dec 2007 dah lama dah berlalu.

InsyaAllah with all the doa' from the love ones, hopefully the presentation in Japan ni went well.

Mr ayah dedicate this presentation for Almarhum Ayahanda, Hamzah Mohamed. Al-Fatihah.

3 comments:

iXa said...

^_^

a.z.z.a.y.d said...

sempat lagi ko ber blog dari KLIA ek..way to go Bro..proud of you, x sesia JPA hantar wat MSc kat US..:)

kopepod said...

all the best! :)
nanti boleh la share kat blog papaer tu pasai apa.

- zaza

Related Posts with Thumbnails