Monday, April 19, 2010

New ride

Littlebro now weighing at 8.2kg. Age, 10 months 2 weeks old (lebih kurang). Littlebro dah upgrade pakai car seat. His Maxi-Cosi carrier dah tak muat, kaki terkeluar. Mrs mama pun dah tak larat nak carry mcm bawak bakul tu. Cuma, sejak pakai car seat nie jenuh sikit la berdukung nak keluar/masuk rumah. Kalau dulu dalam carrier boleh angkat letak je mana2. Senang nak unlock/lock grill and door. Sekarang nie jenuh la dengan sebelah tangan saja.


a week ago, on the way to nursery

October 2009

Stroller, now guna littleman's Maclaren... Quinny Zapp simpan dulu until dier besar sket sebab Zapp tu tak boleh recline. Kesian dia biler nak tido terlentok2 ;)

7 comments:

yaya|azura said...

ohhh...comelnya hayl.. dan oh byknye item nk kena beli nanti. huhuhu.

ZaTiL said...

takpe cik yaya, pelan-pelan beli... beli mana nak pakai dulu je ;)

fara.am said...

mmg comel hayl ni! :-D .. bestnyer bila la aku nak beli car seat branded2 mcm tuh huhuhu ..

ZaTiL said...

ok, comey comey... nanti aku kasik masuk pertandingan jgn lupa undi, ok! hehehe...

fara, kalau tak psl aku pregnant masa kat US, sure aku pun tak membeli branded gitu. tapi aku tgk quinny tu ramai je anak kawan2 pakai, cuma ours US spec la... (ek eleh.. eksyen pulak!)

dulu harith's carrier and car seats, sweet cherry and graco... semua aku jual masa pindah rumah :)

yg penting, kena kasik maksimum penggunaannyer... else rugi je beli memahal anak takmo duduk dlm tu... betul tak? ;)

yaya|azura said...

betulllll... hahahaha...
aku kalau nak anak aku pakai yang branded, kena mintak kat atuk dia la.. kekekeke.
jangan lupa masukkan hayl dalam baby contest ok? nanti aku nak vote dia. :D

Alfian_Troxion said...

wes
mana kau beli ini semua
aku pon mau :D macam cantek design dia :D

ZaTiL said...

encik jawa: maxi-cosi mico baby carrier beli kat US. this brand ader je di mana2 kat KL nie. OU, the curve, isetan... model maybe lain sket

eddie bauer car seat tu tak sure pulak ader kat mana. so far tak pernah nampak lagi. yg nie pun kami bwk balik dr US.

Related Posts with Thumbnails