Friday, May 29, 2009

2 more days or less...


ehmmm... mana satu dulu nie??? ke boleh jatuh same day??? tapi yg pasti birthday cake littleman will be pickup a day early. Kot la tak sempat ;)

why 2 more days or less??? Yesterday mrs mama had her regular checkup with prof zainul, @UKMsc. Sepanjang hari actually dah tak sedap perut. Nak kata contractions, dah luper la pulak camner rasa contractions tu, (dah 6 tahun tak bersalin ;))

So masa buat CTG, (cardiotocography (CTG) is a technical means of recording (-graphy) the fetal heartbeat (cardio-) and the uterine contractions (-toco-) during pregnancy, typically in the third trimester -source from wikipedia) dah boleh nampak ader contractions but tak constant. So prof suruh tunggu dulu let it comes naturally. Kami pun malas nak demand same birthdate dengan littleman. Kalau sama, samalah... tak sama pun, we will still celebrate both birthdays sekali :D


Sekarang mrs mama sedang MC di rumah, kalau tak bersalin within these 2 days, Monday morning masuk ward. This littlebro mmg taking his time nak masuk laluan. At 38 weeks baru nak engaged. Semlm, biler prof ckp dah engaged mmg lega giler... Patut la dok sakit2 pinggang :) Anyways, can't wait to meet u, littlebro!!!


4 comments:

gambit said...

Ayoi, bila dah dapat baby baru, apdet cepat2!!!

-azie- said...

I suka! i suka!!!!

azzayd said...

all the best zatil.Insyallah dipermudahkan...

Joey aka Rizal said...

may everything go smooth and easy....All the best Zatil...

Related Posts with Thumbnails